Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA CLUB

Despre noi

E-mail Print PDF
Asociatia Qso Banat Timisoara a fost constituit de catre 12 membri fondatori. Suntem un club de drept privat destinat atat radioamatorilor cat si CB-istilor, avand un  protocol de colaboarare cu Federatia Romana de Radioamatorism. Sediul clubului este in Timisoara, strada Penes Curcanul nr. 5.
Programul clubului este :
Duminica : 10.00 - 13.00

Acest radioclub, isi propune sa popularizeze mai mult acest sport in randul tinerilor din Timisoara, sa adune o baza materiala (frecventmetru, osciloscop, analizator de spectru, s.a.m.d) pentru a fi pusa la dispozitia constructorilor, sa incheie contracte cu furnizorii de componente (Vitacom, Telezimex...) pentru a a da posibiliatea membrilor de a cumpara componente la preturi preferentiale, achizitionarea unui domeniu RO unde sa fie dezvoltat prezentul site, construirea de repetoare in 144 Mhz si 433 Mhz, participarea la diverse actiuni ale Protectiei civile si a Primariei Timisoara, organizarea de cursuri GRATUITE pentru toti cei ce doresc sa invete cate ceva despre radioelectronica si antene, si nu in ultimul rand promovarea CB-ului (27 Mhz, banda libera prin mutarea taximetristilor),tinand cont de faptul ca o autorizatie de CB se obtine foarte usor si rapid si poate constitui o banda "scoala" pentru viitorii radioamatori.

Cine poate fi membru al acestui club? Oricine doreste si are ceva in comun cu acest hobby.

Avantaje si beneficii pentru membri YO2KQT:

Pot opera statiile clubului, inclusiv in expeditii portabil.
Beneficiaza de ajutor si asistenta la instalarea de antene, constructii/reparatii de statii sau echipamente adiacente.
Pot folosi aparatele si instrumentele clubului (osciloscop, statii de lipit, powermetre, etc)
Pot figura in lista de operatori ai YO2KQT  la concursuri, aparand astfel in clasamente si pe diplome. 
Beneficiaza de tarife preferentiale si asistenta la tiparirea si trimiterea de QSL-uri

Tarife preferentiale la expedierile internationale de QSL-uri

Casuta proprie pentru primire de QSL-uri la sediul clubului

Pot beneficia de piese si componente primite de catre club din sponsorizari.
Pot organiza sau participa la actiuni specific radioamatoricesti, beneficiind de sprijinul celorlati membri ai clubului.

Pot experimenta sisteme de antene la sediul clubului (ceea ce deseori e imposibil acasa, mai ales la bloc)
Beneficiaza de initiere in tehnici si tehnologii speciale de trafic, cum ar fi Meteorscatter, EME, Multihop ES, Aurora, FAI
Beneficiaza de initiere si antrenament pentru concursuri
Au acces la serverul ftp al clubului (programe, documentatii, poze)
Primesc informatii utile si pot trimite informatii / anunturi catre toti membrii clubului, prin intermediul listei de e-mail.
Pot primi corespondenta pe P. O. BOX 100

Daca doriti sa contribuiti cu orice credeti util pentru site-ul nostru aici suntem si tot aici puteti sa ziceti daca va place sau nu ce ati vazut..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last Updated on Tuesday, 01 October 2019 14:51  

YO2KQT - membri


PE SCURT

Anul acesta se implinesc 30 de ani de la Revolutia din 1989. Revolutie care a inceput in data de 16 Decembrie in Timisoara, motiv pentru care anul acesta in concursul pe care il organizam in banda de 80m, CUPA TIMISULUI, vom fi prezenti in plus fata de traditionalul YP1989TM, si cu alte indicative speciale, prin care vom incerca sa tinem vie amintirea evenimentelor din Decembrie `89 si sa cinstim memoria eroilor din acele zile.

Vom fi ON Air pe toata perioada lunii Decembrie 2019 .

Astfel ca cei care reusesc in toata aceasta perioada sau in timpul concursului din data de 15 DECEMBRIE sa efectueze un QSO valabil cu YP1989TM si un QSO valabil cu unul din celelalte indicative speciale, pot solicita o diploma in format electronic (gratuita). Solicitarile pentru varianta tiparita a diplomei se vor adresa la  club@yo2kqt.ro. Pretul este de 10 RON.

Se accepta orice mod, banda de lucru.

Alaturi de YP1989TM vor fi in emisie si

YP30LLZ, op YO2LLZ - Epy

YP30LSP, op YO2LSP - Edi

YP30MKL, op YO2MKL - Sasa

YP30MTG, op YO2MTG - Gigi

English

This year marks the 30th anniversary of the Romanian Revolution 1989.

Revolution that started on December 16 in Timisoara,and soon spread throughout the country. It was the bloodiest of Europe’s anticommunist uprisings. With more than 1,000 people killed, and a ruthless end for the Ceausescus, Romania’s revolution stunned the world for its violence

To honor the memory of the heroes of those days the station YP1989TM,will be active for full month of December. Alongside we will have YP30MTG, YP30MKL, YP30LLZ and YP30LSP

For The anniversary DIPLOMA you need 1 QSO with YP1989TM and 1 with one station with callsign YP30, regardless of band or mode.

Electronic award is free of charge. Printed version will be 5 EUR and application can be address to:  club@yo2kqt.ro.

Log search available on QRZ.com and www.YO2KQT.RO