Qso Banat Timisoara

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ACASA TARGUL DE PRIMAVARA Targul de Primavara 2010

Targul de Primavara 2010

E-mail Print PDF

S-a terminat si cea de a-2-a editie a targului de primavara, vremea a tinut si de aceasta data cu noi si am reusit sa ne desfasuram in conditii bune. In cursul diminetii cerul a fost senin, chiar daca soarele a fost cu ceva dinti.

            Si la editia din acest an s-au prezentat in jur de 50-60 de persoane, desigur ca in mare parte radioamatori,dar au venit si persoane care cocheteaza cu radioamatorismul sau cu contructiile de fel si fel, sa nu-i uitam si pe cei care deocamdata vorbesc doar in Citizen Band. Ne-am bucurat si de prezenta lor. Ca si zona de acoperire pot spune ca au venit din judetul Arad, Hunedoara, Caras Severin si desigur din Timis. Cu aceasta enumerare pot zice ca intreg districtul YO2 a fost prezent.

            Au fost destule lucruri scoase la vanzare, antene, cabluri, microfoane, condesatori de toate tipurile, lampi, statii radio. A venit de la Resita si YO2LZA cu o padure de antene, fabricate de el pt benzile de 2m si 70 cm. Le-a expus , lumea prezenta le-a admirat si se pare ca a plecat acasa cu o gramada de comenzi.   La capitolul lampi si mufe a stat cel mai rau, de ce zic treaba asta, pentru ca multi s-au plans ca au cautat mufe de calitate si nu au gasit. Am incercat in acest sens sa il cooptam si pe un expozant din Ha, in special cu mufe, dar nu a reusit sa isi faca loc in agenda si pt targul nostru, era foarte aproape de un alt targ de la vecinii nostri din HA. 

            S-au vandut cam de toate, statii, mobile si portabile, cabluri, aparate de masura, suporturi si inca multe altele. Microfoane, izolatori, condesatori si multe altele au umplut « mesele » (capotele masinilor) celor care au venit sa vanda. Am incercat de asemenea sa mai atrag privirile si cu mobilul  meu pregatit pt portabil, am instalat o masa de lucru , suficienta pt laptop si radio, in portbagajul masinii. Am intins si un dipol in 7 mMHz, a mers foarte bine, dar din pacate nu am reusit sa lucrez nimic. Motivul se intelege, qrm-ul a fost destul de mare si multa lume a vrut sa vada ce am in portbagaj, asa ca nu reuseam sa pun castile pe urechi mai deloc.

          Din pacate targul s-a suprapus cu concursul de scurte WPX si poate ca acesta a fost unul din motivele pentru care nu a fost o aglomeratie mai mare. Desigur ca au fost si din aceia care s-au bucurat ca noi suntem la targ si ei pot lucra DX-uri fara prea mare QRM, (HI) ! Lumea a fost multumita si de oferta din meniu, s-a mancat si mancarea adusa de acasa dar si cea oferita de restaurant, asa ca dupa amiaza lumea a plecat satula.

Trebuie amintit ca de la PECICA ne-a onorat cu prezenta YO2LAS, care nu a venit cu mana goala ci a adus si o sticla de vin ( HOME MADE), o sa va spun si cum o fost vinul mai incolo, poate in numarul viitor, dar si cu cateva paini , renumita paine de Pecica, din care ne-a invitat sa gustam. Le multumim pe aceasta cale si musai sa le intoarcem vizita in luna mai cand se va tine Simpozionul la Pecica.

Din HD a ajuns o echipa de 4 radioamatori, YO2LRH, YO2LBB, YO2LMA, YO2CBK, care au profitat din plin de intalnirea cu noi si cu cele expuse, au cumparat o groaza de lucruri utile in activitatea noastra. Au animat  ceva vreme si rep  R1X pe care au fost indrumati pana la locatia din Dumbravita. Aici as vrea sa le multumesc pentru faptul ca au plecat la drum cu noaptea in cap doar pentru a fi alaturi de noi.  Din Arad a fost prezent YO2MAB, din Lipova YO2BOF, YO2MIL,  din Lugoj YO2CDX, YO2LHD, din Sannicolaul Mare YO2OSV, din Timisoara  YO2LSP, YO2MFC, YO2BB, YO2MLL, YO2NAA, YO2MPV, YO2LZP, YO2LLQ, YO2LLZ, YO2LJB, YO2MUE, YO2MHN, YO2BCT, YO2UT, YO2NUL, YO2IS, YO2DM, YO2GL, YO2BF, YO2LQM, YO2LOZ, YO2LAM, YO2DNO, YO2LIC, YO2AAG, YO2BRO, YO2LFM, YO2COB, YO2LAB, YO2MMC, YO2LGH , YO2LMZ, as vrea sa nu fi uitat pe careva pe dinafara, dar daca sa intamplat imi cer scuze de pe acum.

Daca o sa va para rau ca nu ati venit dupa ce va uitati la poze , poate ca o sa va mobilizati pentru intalnirea de anul viitor !

Va asteptam la anul la cea de-a 3 editie.

 

73, de YO2MTGigi

 

 
 
Last Updated on Monday, 08 April 2013 23:34  


PE SCURT